Over VideoVolt

Op internet is een rijkdom aan geweldige video te vinden, in genres die op de televisie weinig (documentaires, concerten, korte films) tot helemaal niet aan bod komen (lezingen, webseries, animaties). Een groepje mensen rond initiatiefnemer Herbert Blankesteijn maakt daaruit een volledig subjectieve selectie.

Die selectie gaat aan de hand van harde criteria als: ‘het moet er liefst wel mooi uitzien’ en ‘filmpjes korter dan een minuut doe ik meestal niet’. Vaste bezoekers van deze blog zullen ontdekken dat er wel degelijk een VideoVolt-gevoel bestaat, dat zich evenwel lastig laat omschrijven.

Het begon allemaal op 14 oktober 2009 met de eerste versie van dit blog. Herbert Blankesteijn schreef toen: “Waarom zou je nog televisie kijken? Ik doe het bijna niet meer. Dagelijks kom ik op internet video tegen die grappig, interessant, hoogstaand, spannend, mooi of anderzsins het bekijken waard is, en die in Nederland niet wordt opgemerkt.”

Hij beloofde toen ‘hopelijk dagelijks, maar in ieder geval een paar keer per week’ met verwijzingen naar zijn ontdekkingen te komen. Al snel werden dat er vier per dag.

Toen na anderhalf jaar het bericht volgde dat Herbert er mee zou stoppen (“Ziezo, dat was het dan.“) kwam er twee dagen later alweer een nieuw bericht. Dat was toen nog een bericht met vraagteken in de titel: Collectieve redactie VideoVolt? Dit blog is het antwoord op die vraag.

Volg ons op twitter.com/video_volt

Of abonneer je op een van onze RSS-feeds.

Advertenties

4 Responses to Over VideoVolt

  1. Dit filmpje raakte mij om z’n kennelijke oprechtheid. Eens?
    Suc6 en hartegroet, Johan Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: