Slotakkoord VideoVolt: Alfabet van de dood


Een jongetje wacht angstig op de tandenfee. Een assistent van Magere Hein raakt in gewetensnood. Vrienden organiseren een lugubere surprise party voor een jarige vrouw.
Het zijn de gegevens voor drie van de 171 korte films op de site 26th.theabcsofdeath.com.
Deze webstek lijkt een grafmonument voor een filmproject. 26 keer heeft hier een wedstrijd plaatsgevonden. Regisseurs moesten een film maken over de dood op grond van één letter van het alfabet. De 26 winnaars mochten bijdragen aan de lange film ABCs of Death – een soort aap-noot-mies van de dood.

Om een of andere reden was de T de laatste letter waarom vorig jaar werd gestreden. Van deze laatste competitie staan alle 171 inzendingen nog online. Thema’s zijn bijvoorbeeld Table, Tomato, Time en Turbo. De winnaar is op VideoVolt trouwens al eens vertoond: de meesterlijke klei-animatie T is for Toilet (7/9’11)

VideoVolt biedt u als slotakkoord zeven top-tien-T-films van zo’n vijf minuten elk. Verrassende wendingen, grappige en minder grappige onthoofdingen, prima dialogen, uitstekende acteurs, doeltreffende montages en ongelooflijk veel bloed.

Wat is er geworden van die film, ABCs of Death? Hij is er nog niet maar er zijn wel 26 regisseurs uitverkoren. Er is zelfs een trailer – die bieden we u ook aan. De uiteindelijke film moet u zelf in de gaten houden. Die verschijnt voor ons in het hiernamaals. (35:23)


Advertenties

Over hmblank
Technologiejournalist www.blankesteijn.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: